Zboruri anulate spre destinații din Franța, Belgia, Germania și Cehia după anunțurile de lockdown ale țărilor respective

Sursă foto: www.aeroportcraiova.ro

  •  
  •  
  •  

Companiile aeriene care operează din România au anulat mai multe zboruri spre destinații din Germania, Franța, Cehia, Belgia și Marea Britanie după anunțul de lockdown al statelor respective. Decizia vine ca urmare a cererii scăzute de bilete, nefiind vorba de o interdicție venită din partea Guvernelor respectivelor țări. Majoritatea zborurilor se vor relua în preajma sărbătorilor.

Zboruri suspendate spre Paris Beauvais

Compania Wizz Air a suspendat zborurile din București-Otopeni spre Paris Beauvais, următorul zbor fiind programat abia pentru data 15 decembrie. Franța a anunțat măsuri de lockdown în urmă cu câteva zile, după cum am relatat aici. Guvernul de la Paris nu a impus restricții de zbor, dar probabil că nu a mai existat cerere destul de mare ca să renteze respective zboruri, având în vedere că toți cetățenii care vin din Franța în România intră obligatoriu în autoizolare timp de 14 zile. În continuare se poate zbura spre Paris Charles de Gaulle cu Air France sau Tarom, dar cu frecvență redusă.

Wizz Air a suspendat zborurile spre Bruxelles Charleroi

La fel s-a întâmplat și cu ruta Bruxelles-Charleroi, ultimul zbor fiind operat mâine, 3 noiembrie, urmând ca zborurile să fie reluate abia la 14 decembrie. Și Belgia a anunțat măsuri stricte de lockdown, după ce într-o săptămână au fost anunțate 100.000 de cazuri noi de Covid-19. Măsurile sunt valabile până la 13 decembrie, dar ar putea fi prelungite în funcție de situația epidemiologică. Tarom și Ryan Air opereză în continuare spre Bruxelles-Zaventem, respectiv Bruxelles-Charleroi, dar cu frecvență redusă.

Rutele spre Germania sunt operate parțial

Wizz Air nu a suspendat cursele spre toate destinațiile din Germania, fiind încă disponibile cu frecvență redusă zborurile spre Dortmund, Hamburg și Memmingen/Munich West. Însă zborurile spre Nurnberg s-ar putea relua abia la data de 17 decembrie, iar cele spre Hanovra nu au încă o dată încărcată pe site-ul wizzair.com. De asemenea, Tarom a anulat o parte din zborurile spre Munchen pe tot parcursul lunii noiembrie. Cetățenii care sosesc din Germania nu sunt obligați să intre în autoizolare, dar România este pe lista Germaniei cu țările cu risc major de infectare. Astfel, cei care călătoresc din România spre Germania trebuie să prezinte un test Covid-19 negativ sau să intre în autoizolare și să fie testați, fiecare land având propriile reguli de călătorie. Germania este în lockdown parțial toată luna noiembrie.

Fără legături directe cu Praga

Din păcate, spre Aeroportul din Praga nu operează momentan nici Tarom, nici Checz Airlines, cele două companii care efectuau această rută. Cehia se află în lockdown după ce numărul de cazuri de Covid-19 a explodat. Măsurile sunt valabile cel puțin o lună, urmând ca situația epidemiologică să fie revizuită.

Frecvență redusă de zboruri spre Marea Britanie și Țările de Jos

Tarom și British Airways au luat decizia să suspende zborurile spre Londra Heathrow încă de al finalul lunii octombrie, când Guvernul Britanic încă nu anunțase măsurile de lockdown ce vor intra în vigoare de joi, 5 noiembrie. Wizz Air a redus numărul de zboruri zilnice din Bucurește Otopeni spre Londra Luton, iar din celelalte orașe ale țării a rărit frecvența acestora. De exemplu, de pe Aeroportul din Craiova se zboară de două ori pe săptămână până la data de 14 decembrie, când ar putea fi reluate zborurile zilnice. De asemenea, Tarom a anunțat că va suspenda o parte din zborurile spre Amsterdam, în prezent frecvența fiind de două zboruri spre săptămână.

Facebook Comments
Share via
Copy link