VIDEO Planul Turciei de a redresa turismul. Testare Covid-19 direct pe aeroport

  •  
  •  
  •  

Guvernul Turc a stabilit un set de măsuri pentru a resuscita sectorul turistic în sezonul 2020. În luna aprilie, granițele Turciei au fost închise, iar numărul turiștilor a scăzut cu 99 la sută, așa cum s-a întâmplat în toate țările. Acum, turcii sunt pregătiți să repornească turismul începând cu luna iunie, iar din 15 iunie sunt așteptate să aterizeze și primele avioane din România. Uniunea Europeană a anunțat că zborurilor către destinațiile non-UE sunt suspendate până la data de 15 iunie, urmând să decidă dacă această măsură va fi prelungită.

Potrivit agenţiei de presă Anadolu, citată de Reuters, Ministrul Turismului din Turcia, Fahrettin Koca, a anunțat într-o conferință de presă că hotelurile se vor redeschide doar dacă obțin o autorizație specială, ce implică respectarea unor măsuri de siguranță.

Astfel, turcii nu renunță la celebrele bufete all inclusive, doar că turiștii vor fi serviți de ospătari la masă, cu preparatele pe care și le aleg în prealabil. De asemenea, în hoteluri vor fi instalate camere cu termoviziune, iar cartele de acces vor fi dezinfectate cu lămpi ultraviolete. În plus, șezlongurile vor fi amplasate la o distanță de minimum 1,5 metri. Mai mult, la recepție vor fi oferite pixuri de unică folosință, iar în lift va avea acces câte o persoană, cu excepția familiilor. Mai jos aveți un videoclip cu măsurile deja implementate de un hotel de lanț de pe coasta Antalyei:

Ministrul turc a mai declarat că toți turiștii vor fi testați de Covid-19 pe aeroporturile pe care vor ateriza, fără a specifica ce tip de teste se vor implementa. Cu toate aceste, ei dau asigurări că testarea va dura doar câteva minute și nu se vor crea cozi.

Potrivit agepres.ro, în aprilie, numărul vizitatorilor din Turcia a scăzut cu 99 la sută din caza restricțiilor de călătorie. În 2019, Turcia a fost vizitată de 45 de milioane de turiști.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share via
Copy link