VIDEO Grecii își reiau viețile după 2 luni de izolare. Tavernele au fost redeschise și se circulă din nou cu feribotul spre insule

Captură material realizat de Euronews

  •  
  •  
  •  

Grecii se pregătesc în forță pentru reluarea turismului. Începând cu 25 mai, tavernele, restaurantele și cafenelele au fost redeschise. Mai multe, călătoriile spre/dinspre insule cu feribotul au fost reluate după mai bine de 2 luni de suspendare. Grecia este pregătită să primească turiști începând cu 15 iunie, printre naționalitățile așteptate numărându-se și românii.

Un reportaj realizat de postul de televiziune Euronews surpinde Atena, capitalul Greciei, în perioada post izolare. Terasele și restaurantele sunt deschise, dar toți ospătarii poartă măști, mânuși, iar unii chiar și viziere. De asemenea, Grecia a reluat cursele de feribot regulate spre/dinspre insule. Acestea au fost suspendate la începutul lunii martie, odată cu debutul pandemiei.

Potrivit wordlmeters.info, în Grecia au fost înregistrate până în prezent 2882 de cazuri de Covid-19, iar 172 de persoane și-au pierdut viața. De asemenea, din totalul de infectați 1374 de persoane s-au recuperat, iar restul de 1336 încă luptă cu boala.

Grecia a decis de comun acord cu Bulgaria și Serbia să deschidă granițele pentru turism începând cu data de 15 iunie. La acest acord a fost invitată și România, dar guvernanții noștri încă nu au dat un răspuns, preferând să observe efectele primelor măsuri de relaxare. Autoritățile de la Atena au garantat că turiștii care vor călca pe pământ grecesc nu vor avea nevoie de pașaport de sănătate și nici de certificate care să ateste că nu sunt infectați cu SARS Cov2.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share via
Copy link