Update condiții de călătorie în Anglia: Test negativ COVID obligatoriu la intrarea în țară

aeroport Londra

  •  
  •  
  •  

Guvernul britanic a anunţat astăzi că toţi călătorii care sosesc în Anglia, inclusiv rezidenții, vor trebui, începând de săptămâna viitoare, să prezinte un test COVID negativ, efectuat în termen de 72 de ore înaintea deplasării, informează AFP, citată de Agerpres. Testul trebuie făcut în țara de origine a fiecărui călător și nu presupune exceptarea de la măsura carantinării. România obligă și ea călătorii care vin din Regatul Unit să prezinte un rezultat negativ al testului PCR sau Rapid Antigen, emis cu cel puțin 48 de ore înainte de intrarea lor în România, dar și să intre în carantină de 14 zile.

Chiar dacă au un rezultat negativ la test, persoanele care vin din ţările cu grad de risc epidemiologic ridicat, inclusiv din România, vor trebui în continuare să se autoizoleze timp de zece zile, a precizat executivul de la Londra într-un comunicat. Încălcarea dispoziției privind autoizolarea este pedepsită cu amendă de până la 10.000 GBP.

Această masură are ca scop protejarea ţării “împotriva noilor tulpini de coronavirus precum cele observate în Danemarca şi Africa de Sud”.

Deocamdată, această măsură nu vizează Irlanda si Țara Galilor, iar de la prezentarea unui rezultat negativ la testare sunt exceptați transportatorii rutieri şi copiii cu vârsta sub 11 ani.

Totodată, cei care vin în România din Regatul Unit trebuie să prezinte un rezultat negativ al testului PCR sau Rapid Antigen, emis cu cel puțin 48 de ore înainte de intrarea lor în România, dar și să intre în carantină de 14 zile. Sunt exceptați de la măsura carantinării dacă:

  • pasagerii rămân în România mai puțin de 72 de ore și prezintă certificatul negativ de testare COVID-19 la intrarea în țară, test efectuat cu 48 de ore înainte de plecare;
  • pasagerii fac un test în a 8-a zi de carantină și rezultatul testului este negativ, în acest caz carantina încheindu-se după a 10-a zi.
Facebook Comments
Share via
Copy link