Update condiții călătorie Danemarca: test negativ COVID-19 obligatoriu la intrarea în țară

drapel Danemarca

  •  
  •  
  •  

Începând cu data de 9 ianuarie 2021, toți pasagerii care doresc să intre sau să tranziteze Danemarca (inclusiv cetățenii danezi și persoanele cu permis de ședere / muncă în Danemarca) vor prezenta un test COVID-19 negativ – nu este obligatoriu să fie PCR – efectuat cu maximum 24 de ore înaintea îmbarcării în avionul cu destinația Danemarca. Copiii sub 12 ani sunt exceptați de la această regulă.

Potrivit site-ului oficial mae.ro, următoarele persoane sunt exceptate de la obligativitatea prezentării unui test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2:

1. Cetățenii danezi și persoanele cu permis de ședere în Danemarca, indiferent de motivul călătoriei.

2. Persoanele cu permis de ședere în regiunile de frontieră, cu motiv întemeiat de intrare în Danemarca: Norvegia, Schleswig-Holstein (Republica Federală Germania), Scania, Halland și Blekinge (Regatul Suediei).

3. Persoanele aflate în tranzit (cu motiv justificat sau cu scop turistic în alt stat decât Danemarca, indiferent de mijlocul de transport). 

4. Persoanele implicate în activități de transport internațional de mărfuri.

Autoritățile daneze recomandă ferm autoizolarea timp de 10 zile, dacă pasagerii revin în Danemarca dintr-o călătorie cu scop neesențial efectuată într-un stat din categoria de risc foarte ridicat/„portocalie” (inclusiv România). Se poate ieși din autoizolare în baza unui test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat în a 4 -a zi de la sosirea în Danemarca.

Măsura va rămâne în vigoare până la 17 ianuarie 2021, cu posibilitatea prelungirii.

Facebook Comments
Share via
Copy link