TURCIA impune test negativ pentru Covid-19 începând de astăzi, 28 decembrie, pentru sosiri pe cale aeriană și începând cu 30 decembrie, pentru sosiri pe cale rutieră

Drapelul Turciei

  •  
  •  
  •  

Începând de astăzi, 28 decembrie, persoanele care vor sosi în Republica Turcia pe cale aeriană, vor trebui să prezinte la îmbarcare rezultatul negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de intrarea pe teritoriul național. Persoanelor care nu prezintă testul negativ tip PCR, nu li se va permite îmbarcarea în aeronavele ce au ca destinaţie Turcia, conform mae.ro. Călătorii care vor ajunge în Turcia pe cale rutieră, feroviară sau maritimă vor fi, de asemenea, obligați să prezinte un test negativ pentru Covid-19, începând cu data de 30 decembrie 2020.

În situația în care, călătorii care ajung pe cale rutieră, maritimă sau feroviară, nu pot prezenta rezultatul unui test negativ Covid-19, acestora li se va impune carantina pentru o perioadă de 10 zile la adresa declarată(casă sau hotel), dându-li-se posibilitatea ca în a 7-a zi sa poată efectua un test molecular pentru infecția cu coronavirus. Dacă rezultatul testului este negativ, carantina se poate încheia. Persoanele care nu dețin un loc de cazare unde să poată efectua carantina prevăzută de lege, vor fi direcționate de către autorități în centrele special amenajate pentru carantina instituționalizată, centre aparţinând Direcțiilor de Sănătate Publică.

În ceea ce privește tranzitarea Republicii Turce, călătorii vor fi obligați să prezinte rezultatul negativ al unui test molecular pentru infecția cu SARS-CoV-2 numai în măsura în care țara de destinație finală solicită acest lucru. Este important ca aceștia să nu părăsească zona destinată tranzitului pe durata prezenței lor pe teritoriul Turciei.

Facebook Comments
Share via
Copy link