FOTOGALERIE Tenerife, paradisul din Atlantic

  •  
  •  
  •  

Dacă am face o listă a destinațiilor ”must” din această viață, Insulele Canare ar trebui să fie acolo, eventual printre primele.

Tenerife, cea mai cunoscută dintre acestea, inspiră vitalitate, aventură, diversitate. Nu ai cum sa te plictisești pe această insulă, nici cum să pleci fără să te gândești când te vei întoarce. Devii dependent!

Drago Milenario

Cu ce să începem? În primul rând, în Tenerife poți merge tot timpul anului! Din păcate, zborurile directe din țara noastră sunt doar pe timpul sezonului estival, dar acest lucru nu ne împiedică să ne petrecem Sarbătorile de iarnă la malul Atlanticului. Cu puțin noroc, în timp ce facem plajă în sud, pe vârful vulcanului Teide să observăm zăpada(fenomen real). Deși sunt doar 70 km între zona de Nord și Sud a insulei, diferențele de temperatură pot fi semnificative.

Vacanța ideală în Tenerife cuprinde vizitarea ambelor zone- Nord și Sud. Stațiunile și obiectivele turistice sunt atât de diferite, încât simți că ai vizitat două state într-unul. Atmosfera este în tot cazul, feerică.

I. În Nord, stațiunea Puerto de la Cruz ne-a fermecat iremediabil

Vedere panoramica Puerto de la Cruz

Contrar tuturor așteptărilor, este o stațiune foarte animată, cu numeroase restaurante, cafenele, muzică live și magazine! Cel mai important, aici te vei bucura de cele mai spectaculoase priveliști asupra Atlanticului, hoteluri cât mai cocoțate pe stânci, astfel încât fiecare cină să fie însoțită și de o panoramă pe măsura destinației.

Și mai mult, hotelul Best Semiramis, spre exemplu, are un lift cu care… cobori la plajă! Inedit!

Best Semiramis Hotel 4*, Puerto de la Cruz

Întrucât insula este formată în urma multiplelor erupții ale vulcanului Teide, plajele sunt cu rocă vulcanică și nisip negru. Deși nu putem număra foarte multe astfel de locuri de relaxare, vă asigur că experiența este unică.

Playa Jardin

De departe, cel mai inovativ și lăudabil loc din zona de nord este complexul Lago Martianez. Aceste piscine din imaginile de mai jos sunt umplute cu apă sărată, din ocean! Pentru că plajele și valurile nu sunt cele mai ”prietenoase” în zona aceasta, turiștilor li s-a creat această oaza artificială cu apă sărată, schimbată la fiecare cinci zile. O incântare vizuală și un loc perfect de petrecere a timpului!

Lago Martianez

În Nord, dacă închiriați o mașină(ceea ce vă și recomandăm, mai ales că prețul benzinei este destul de mic aici, iar închirierea pornește de la 20 Euro/ zi), puteți bifa niște locuri uimitoare.

În primul rând, deja faimosul Vulcan Teide, în jurul căruia este formată insula, are un traseu spectaculos, de neratat. Padurile de pini întâlnite pe traseu aduc o oază zonei aride pe care o veți străbate și la un moment dat, chiar veți ajunge deasupra norilor.

Vulcanul Teide

Las Teresitas– plaja artificială cu nisip galben, adus din Sahara. Aici, totul este seren- apa, nisipul, palmierii. Trebuie să petreci o zi aici pentru simpla reconectare cu tine și natura. Merită!

Las Teresitas

Pentru diversitate și cultură, nu ratați în drumul vostru nici San Cristobal de la Laguna, singurul oraș din Insulele Canare declarat patrimoniu UNESCO. O plimbare pe străzile pietruite, printre casele colorate și o cafea bună te transpune înapoi, în vremea navigatorilor spanioli, deciși să cucerească insula.

II. Zona de Sud, magnet pentru distracție și relaxare

Despre sudul insulei Tenerife, se știe bine că viața de noapte și plajele artificiale, cu nisip galben, sunt și motivul pentru care are cea mai mare aglomerare de unități hoteliere, restaurante, cluburi.

Am descoperit aici, trei stațiuni mari, una mai diversă ca cealaltă. Dacă în Los Cristianos, plaja lată, cu intrare lină în apă și promenadă animată se remarca prin prezența multor familii cu copii, în Playa de las Americas, cafenelele și plajele cu surferi sunt în prim-plan. Viața de noapte este foarte animată aici, iar hotelurile sunt bine poziționate, așa că, orice ai alege- plajă, plimbare, magazine sau cluburi, nu ai nevoie de mașină. Mijloacele de transport în comun sunt, după cum te-ai aștepta, foarte bine conectate și cu frecvență mare, astfel că, dacă intenționezi să mergi în stațiunea vecină, Costa Adeje, spre exemplu, în mai puțin de 15 minute ești acolo.

Costa Adeje se remarcă prin multe hoteluri noi, tip resort, o promenadă lungă, fascinantă, astfel că dacă ai prins un apus plimbându-te aici, ești un om mult mai fericit.

Indiferent că te afli în Sud sau în Nord, vacanța în Tenerife nu trebuie să se termine fără vizitarea celor mai faimoase două parcuri tematice LORO PARQUE și SIAM PARK.

Simt că orice aș scrie despre cele două, stric misterul sau nu am cuvintele potrivite să descriu exact ce se întâmplă acolo. Pot să vă dezvălui însă câteva detalii ”tehnice” și vă puteți delecta cu câteva fotografii din interior.

Atât Loro, cât și Siam Parque se bucură de arhitectură și elemente asiatice întrucât fondatorul acestora a fost consul ani la rând în Thailanda și fascinat fiind de cultura asiatică, a adus pe insulă tot exotismul aferent.

Loro Parque a fost inițial gândit ca un paradis pentru papagali(de care Wolfgang Kissling- fondatorul- este pasionat). Acum, faimoasa grădina zoologică, numără 350 de specii și subspecii de papagali cu 4000 de exemplare, dar și orci, delfini, pinguini sau tigrii albi. Deși nu sunt un mare fan al grădinilor zoologice și nu mă pot bucura să văd animalele închise, trebuie să dăm fondatorilor și îngrijitorilor credit pentru condițiile extraordinare în care le-am vazut dezvoltându-se(maimuțele au un dormitor propriu, amenajat cu hamace), dar și faptul că aici sunt și animale salvate(Orca Morgan, salvată din marea Wadden, unde a fost găsită subnutrită).

Siam Parque este dedicat în exclusivitate iubitorilor de adrenalină! Toboganul vedetă, Tower of Power promite o cădere aproape verticală de la 28m înălțime, urmată de un tub prin care treci și zărești rechinii!

Curios, conform localnicilor, în Siam Parque o să găsești și cea mai frumoasă plajă din Tenerife… evident, artificială! Dar cu nisip galben, fin, șezlonguri, umbreluțe și… valuri! 😊

Simt că experiența mea în Tenerife nu era completă dacă nu era și împărtașită! O voi retrăi cu fiecare persoană pentru care voi organiza un sejur aici și asupra căreia Tenerife își va exercita magia!

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share via
Copy link