Hotelierii de pe litoral s-au pregătit pentru sezonul următor și lansează noua ofertă

Stațiunea Mamaia, România

  •  
  •  
  •  

De la începutul pandemiei, autoritățile au impus restricții și reguli de igienă sanitară in interiorul unităților de cazare, iar reprezentanții acestora au încercat să le respecte și să ofere vacanțe în siguranță turiștilor care le calcă pragul. Hotelierii de pe litoralul românesc au pus la punct o serie de măsuri și proceduri conforme cu normele în vigoare, au pregătit tarifele pentru sezonul de vară 2021 și împreună cu agențiile touroperatoare, au lansat ofertele cu reduceri tip înscrieri timpurii aplicate.

Camelia Ciurea Iachim este managerul agenției de turism Paradis Vacanțe de Vis, agenție specializată pe vânzările pe litoralul românesc și este încrezătoare că vara următoare, turismul de pe litoral se va desfășura în condiții de maximă siguranță, atâta timp cât și hotelierii și oaspeții vor respecta reglementările și recomandările emise la nivel național.

Întrebată despre măsurile sanitare pe care reprezentații hotelurilor de pe litoralul romanesc le-au implementat și la care lucrează pentru sezonul următor, aceasta ne-a enumerat: marcarea locurilor de așteptare la recepție, în restaurante și delimitarea zonei de “distanță socială recomandată”; instalarea de covorașe dezinfectante, dispozitive cu gel dezinfectant în toate spațiile comune, dar și împărțirea turiștilor pe serii pentru servirea meselor. Bufetul va fi asistat de personal calificat și cu echipament de protecție, astfel încât să fie evitată atingerea veselei, a tacâmurilor și a preparatelor de mai multe persoane. Șezlongurile care nu sunt ocupate de membrii aceleiași familii sau grup, sunt așezate la o distanță de 1,5 metri între ele. Pe durata sejurului, întreținerea curățeniei în camere se va face doar cu aprobarea sau la solicitarea expresă a oaspeților. Toți angajatii vor purta măști și mănuși pe toată durata programului de muncă.

În ceea ce privește ofertele lansate pentru 2021, Camelia ne transmite că agenția pe care o reprezintă a negociat condiții de plată și anulare mult mai permisive, precum trei tranșe de plată a unei rezervări noi, cu până la o lună înaintea plecării, respectiv flexibilitate în schimbarea perioadei de călătorie sau a numelor pasagerilor, dacă situația o impune.

Proiectul de mărire a plajelor și în sudul litoralului, cu nisip din largul Mării Negre, reprezintă și el un avantaj pentru turism, fiind un atu și în păstrarea distanței la plajă pentru turiști. După ce zone întregi din Constanța, Eforie Nord și Mamaia s-au extins cu peste 60 de hectare, urmează ca alte 220 de hectare să fie amenajate la malul mării. Mărirea plajelor înseamnă şi o mărire de teritoriu a României.

De asemenea, litoralul românesc se laudă și cu investiții noi, menite să îmbunătățească experiența turiștilor care vor alege să își petreacă concediul în țară. Spre exemplu, Complexul Steaua de Mare 3* din Eforie Nord schimbă mobilierul, Hotel Terra din Neptun a fost modernizat și reclasificat 4*, iar Hotelul Dana Resort 4* din Venus este modernizat integral. Totodată, anul viitor urmează să se finalize și lucrările la Complexul Hotelier Panoramic-Amfiteatru-Belvedere din Olimp.

Facebook Comments
Share via
Copy link