OFICIAL Listele verde, galben și roșu, actualizate în 17 iunie. Toate țările membre UE sunt pe lista verde a României

  •  
  •  
  •  

Comitetul Național pentru Situații de Urgenţă a modificat clasificarea statelor cu risc epidemiologic în zona verde, zona galbenă și zona roșie, iar în data de 17 iunie, acestea au fost actualizate, prin Hotărârea nr.40. Printre cele mai importante modificări, Grecia, Franța și Belgia au intrat pe lista verde, așadar, la întoarcerea în România, nu mai este necesară nici carantina, nici efectuarea unui test RT-PCR pentru infecția cu noul coronavirus.

În ceea ce privește condițiile de călătorie pentru pasagerii care se întorc dintr-una din țările aflate pe lista verde, galbenă sau roșie, aveți mai jos toate detaliile:

  • La întoarcerea în țară dintr-un stat aflat pe lista verde, pasagerii sunt exceptați de la măsura carantinei și nu sunt obligați să prezinte test pentru infecția cu coronavirus.
  • Pasagerii care se întorc în România dintr-o țară/ regiune aflată pe lista galbenă, trebuie să intre în carantină pentru 14 zile, cu excepția celor care pot prezenta un test negativ RT-PCR pentru infecția cu coronavirus, respectiv persoanele care prezintă dovada vaccinării cu ambele doze și au trecut 10 zile de la rapel.
  • În ceea ce privește pasagerii care călătoresc dintr-un stat aflat pe lista roșie, se aplică măsura carantinei pentru 14 zile. Nu vor fi exceptați de la carantină pasagerii care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, însă vor fi exceptate de la carantină persoanele care au primit ambele doze de vaccin și au trecut 10 zile de la rapel.

Atașate listele mai jos:

Facebook Comments
Share via
Copy link