OFICIAL Grecia acceptă și testele antigen la graniță, iar copiii sub 12 ani nu mai au nevoie de test

Punctul de trecere a frontierei Kulata (Bulgaria-Grecia)

  •  
  •  
  •  

Vești bune pentru turiștii care călătoresc săptămâna aceasta în Grecia. Conform site-ului Ministerului de Afaceri Externe: ”în intervalul 19 – 26.06.2021, pe teritoriul R. Elene este permis, suplimentar, și accesul tuturor persoanelor care prezintă rezultatul unui test rapid, efectuat în statul de proveniență ori în cel de tranzit, nu mai vechi de 48 de ore de la data prelevării. Această măsură este valabilă pentru toate persoanele cu vârsta de peste 12 ani împliniți. Rezultatul acestui test NU poate fi substituit cu cel al testului rapid care se efectuează aleatoriu după intrarea în Grecia, măsura fiind valabilă în continuare”.

Autoritățile elene au anunțat modificarea condițiilor de călătorie pentru cetățenii ale căror state de proveniență au stabilit liberalizarea călătoriilor cu Grecia, România încadrându-se și ea în această categorie. De asemenea, s-a modificat regula confom căreia copiii peste 6 ani trebuie sa prezinte test la graniță, măsura impunându-se pentru copiii cu vârsta de peste 12 ani.

Așadar, pentru intrarea pe teritoriul național al Greciei, românii pot prezenta la graniță unul dintre următoarele documente:

  • Certificatul de vaccinare cu unul dintre vaccinurile autorizate, cu schema completă efectuată și pentru care să fi trecut minimum 14 zile de la rapel sau de la doza unică. Documentul care atestă efectuarea vaccinării trebuie să fie redactat în limba engleză;
  • Test RT-PCR/ antigen negativ pentru infecția cu coronavirus, efectuat cu cel mult 72 de ore anterior intrării pe teritoriul elen;
  • Certificat de boală sau diagnostic pozitiv, într-o perioadă cuprinsă între 2 și 9 luni anterior datei sosirii în Republica Elenă. Documentul care atestă infectarea cu virusul SARS-CoV-2 poate fi redactat în limbile engleză, spaniolă, italiană, germană, franceză sau rusă;
  • Certificatul digital COVID-19 care conține informații despre vaccinare sau rezultatul ultimei testări (test rapid sau PCR), respectiv dovada emisă de către un laborator autorizat din statul de proveniență prin care se confirmă faptul că persoanele au fost diagnosticate pozitiv cu COVID-19, într-o perioadă cuprinsă între 2 și 9 luni anterior datei sosirii în Republica Elenă.

De asemenea, este obligatorie completarea formularului PLF (Passenger Locator Form) prin intermediul paginii de internet https://travel.gov.gr, cu cel puțin 24 de ore anterior efectuării călătoriei, indiferent de statul de proveniență, de către toate persoanele care sosesc în acest stat.

Rămâne în vigoare măsura efectuării în mod aleatoriu, de către autoritățile elene, a unor teste rapide la punctele de control a trecerii frontierei.

Facebook Comments
Share via
Copy link