Oficial. Actualizarea listei țărilor/zonelor cu risc epidemiologic

  •  
  •  
  •  

Lista țărilor/zonelor cu risc epidemiologic ridicat a fost actualizată potrivit Hotărârii nr. 68 din 09.09.2021 a Comitetului Național pentru Situații de Urgență.
Condițiile de călătorie impuse de clasificarea statelor în funcție de gradul de risc vor intra în vigoare de la data de 12.09.2021, ora 00:00.
Cele mai importante modificări sunt următoarele, Germania a intrat pe lista galbenă iar Bulgaria a trecut pe lista roșie. Italia, rămâne în continuare pe lista verde.

În ceea ce privește condițiile de călătorie pentru pasagerii care se întorc dintr-una din țările aflate pe lista verde, galbenă sau roșie, aveți mai jos toate detaliile:
·La întoarcerea în țară dintr-un stat aflat pe lista verde, pasagerii sunt exceptați de la măsura carantinei și nu sunt obligați să prezinte test pentru infecția cu coronavirus.
·Pasagerii care se întorc în România dintr-o țară/ regiune aflată pe lista galbenă, trebuie să intre în carantină pentru 14 zile, cu excepția celor care pot prezenta un test negativ RT-PCR pentru infecția cu coronavirus, respectiv persoanele care prezintă dovada vaccinării cu ambele doze și au trecut 10 zile de la rapel.
·În ceea ce privește pasagerii care călătoresc dintr-un stat aflat pe lista roșie, se aplică măsura carantinei pentru 14 zile. Nu vor fi exceptați de la carantină pasagerii care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR, însă vor fi exceptate de la carantină persoanele care au primit ambele doze de vaccin și au trecut 10 zile de la rapel.
Atașate listele mai jos:

Facebook Comments
Share via
Copy link