Maramureșul, în continuare în topul preferințelor românilor pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă

Tradiții în Maramureș

  •  
  •  
  •  

Sectorul turistic a fost destul de afectat pe parcursul acestui an, însă românii nu au renunțat la vacanțe, și s-au orientat către stațiunile din țară, mai ales în perioada cu mari restricții de călătorie în afara țării. Întrucât se apropie sărbătorile de iarnă, turiștii încep să își facă rezervări noi în zonele de munte, iar Maramureșul, cu ale sale peisaje spectaculoase și tradiții care încă se păstrează, rămâne una dintre cele mai apreciate și accesate destinații de iarnă, mai ales că oferă variante de cazare pentru toate gusturile: cabane izolate, pensiuni, hoteluri de diferite capacități de cazare.

Maria Ursu este managerul agenției Nord Travel din Borșa, agenție specializată și pe promovarea turismului local, din Maramureș. Întrebată despre ofertele actuale, Maria ne-a transmis că, în cazul celor mai multe unități, tarifele au rămas similare cu cele de anul trecut, în timp ce alte unități au aplicat chiar reduceri suplimentare. Reprezentanții unităților de cazare din Maramureș s-au adaptat, astfel, cererilor actuale, și au lansat oferte cu avans de 10% și diferența cu până la 10 zile înaintea plecării.

Pentru a crea turiștilor un confort suplimentar, hotelurile și pensiunile din zonă au luat măsuri sanitare de protecție și prevenție în interiorul unităților și păstrează, momentan, restaurantele deschise doar pentru cei cazați.

Maria Ursu este încrezătoare că Maramureșul este în continuare o destinație potrivită pentru petrecerea sărbătorilor de iarnă: ”Personal, cred că în perioada aceasta dificilă, toți avem nevoie de sărbători liniștite, relaxate și care să ne facă să uităm un pic de grijile actuale. Dacă vom dori să îi protejăm pe bunici, poate că ar fi mai înțelept să ne apropiem de natură, de obiceiuri, de tradiții și de credință. Unde poți să faci acest lucru cel mai bine? Cu siguranță in Maramureș! De aceea, cred că petrecerea Sărbătorilor în Maramureș este o alegere perfectă pentru turiști și sunt sigură că gazdele din Maramureș vor aștepta toți musafirii și în acest an cu drag și voie bună”.

Maramureșul este faimos în sezonul de iarnă pentru multitudinea de excursii opționale și tradiții locale pe care turiștii le pot accesa, destinate oricărei categorii de vârstă. Printre acestea, enumerăm: Plimbare cu Mocănița prin Valea Vaserului, Plimbare cu Trăsura trasă de cai, Degustare de horincă și produse tradiționale sau Drumeție la Cascada Cailor.

Facebook Comments
Share via
Copy link