Grecia îşi redeschide sezonul turistic pe 14 mai

Plaja Navagio-Zakynthos, Grecia

  •  
  •  
  •  

Guvenul de la Atena a anunţat luni că va începe redeschiderea sectorului turistic înaintea sezonului de vară, de la jumătatea lunii mai.

Într-un mesaj transmis de la Atena pentru Tȃrgul de Turism de la Berlin, ministrul grec al turismului, Harry Theoharis, a anunţat că „Grecia este pregătită cu un protocol complet pentru vara 2021”,  intenţionȃnd să se deschidă pentru turism la data de 14 mai.

Totuşi, din verificările noaste, anumite unităţi de cazare se vor redeschide încă din data de 27 aprilie, înainte de sărbatorile pascale.

Ministrul a mai subliniat că turiştii din străinătate vor fi bine-veniţi dacă au fost vaccinaţi, ori au anticorpi sau dacă prezintă un test negativ efectuat înainte de călătoria în Grecia. Turiştii vor fi supuşi unor eventuale teste aleatorii, la fel ca anul trecut. O diferenţă semnificativă ar fi utilizarea testelor rapide, ceea ce înseamnă că obligativitatea carantinării va intra în vigoare imediat, în cazul unui rezultat pozitiv. Toate necesităţile de sănătate, spitalizare etc., legate de Covid vor fi acoperite de statul grec, fără costuri din partea turiştilor.

Facebook Comments
Share via
Copy link