Grecia își deschide granițele pentru turiștii români începând cu 15 iunie

  •  
  •  
  •  

Începând cu 15 iunie, grecii ne invită să le vizităm țara. Guvernul Elen a stabilit astăzi cele 19 naționalități care vor putea să călătorească în Grecia. Turiștii români nu vor avea nevoie de “pașaport de sănătate”, așa cum s-a speculat, și nici nu vor fi testați de Covid-19 la intrarea pe teritoriul Greciei. Turiștii așteaptă acum ca România să permite ieșirea din țară în scop turistic.

Potrivit postului de televiziune SKAI, Guvernul Elen a decis să accepte turiști din 19 țări, începând cu data de 15 iunie:

Cipru
Israel
China
Japonia
Australia
Norvegia
Danemarca
Austria
Bulgaria
Serbia
România
Albania
Macedonia de Nord
Bosnia și Herțegovina
Croația
Polania
Ungaria
Slovacia
Republica Cehă

În plus, de la 1 iulie se vor relua și zborurile internaționale din și către Grecia.

Singurul impediment pentru turiștii români sunt restricțiile impuse de Guvernul României. Țara noastră se află în stare de alertă până la jumătatea lunii iunie, iar călătoriile neesențiale în afara României nu sunt momentan permise. În cadrul unei videoconferițe la care au participat conducătorii a 4 țări: Grecia, Bulgaria, Serbia și România, reprezentanții primelor 3 state au semnat un acord care permite libera circulație. România încă nu a semnat acel acord argumentând prin faptul că așteaptă să vadă rezultatele primelor măsuri de relaxare.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share via
Copy link