GRECIA anunță primele măsuri pentru deschiderea granițelor. Turiștii vor putea intra în țară fie în baza vaccinului, fie în baza testului negativ Covid-19

Punctul de trecere a frontierei Kulata (Bulgaria-Grecia)

  •  
  •  
  •  

Conform ministrului grec al turismului, Harry Theoharis, persoanele nevaccinate care vor dori să călătorească în Republica Elenă, vor putea intra în țară în baza unui test PCR negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, cum s-a întâmplat și în vara anului trecut. Declarația acestuia a fost înregistrată în cadrul unei emisiuni de radio a postului local Thema 104.6FM, acesta menționând: “Condiția preliminară pentru ca cineva să călătorească în țara noastră (și să rămână) va fi testul molecular negativ sau certificatul de vaccinare“. Autoritățile elene nu au stabilit încă o dată de la care certificatele de vaccinare să fie acceptate pentru intrare.

Întrucât premierul grec Kyriakos Mitsotakis a propus Comisiei Europene un proiect(aflat încă în dezbatere) prin care să se instituie un certificat de vaccinare la nivelul Uniunii pentru a facilita călătoriile în Europa, presa internațională a speculat și introducerea obligativității efectuării vaccinului pentru a putea călători în Grecia. Astfel, ministrul elen al turismului, Harry Theoharis, a ținut să precizeze că hotelurile din Grecia nu vor refuza turiștii nevaccinați, însă aceștia vor fi obligați să prezinte la frontiere rezultatul negativ al unui test molecular negativ pentru infecția cu coronavirus.

Măsura nu este valabilă pentru persoanele care doar vor tranzita Grecia.

Potrivit www.mae.ro, Grecia se află în carantină totală până pe 28 februarie 2021, astfel că toate persoanele care intră pe teritoriul național, pe cale aeriană, maritimă sau rutieră, trebuie să se supună măsurii de autoizolare pentru 7 zile la adresa declarată.

Facebook Comments
Share via
Copy link