GRECIA a redeschis restaurantele și terasele. Sezonul turistic va începe oficial în 15 mai

Peraia Beach, Thessaloniki

  •  
  •  
  •  

Începând cu 3 mai, restaurantele, barurile și terasele au fost redeschise în Grecia, urmând ca din 10 mai să li se permită un program de funcționare până la ora 23:00. Oficial, sezonul turistic se va deschide din 15 mai, conform premierului grec, Kyriakos Mitsotakis. Condițiile impuse turiștilor de către statul grec la graniță sunt fie dovada vaccinării, fie un test tip RT-PCR negativ pentru îmbolnăvirea cu Covid-19, fie dovada vindecării de coronavirus, respectiv testul de anticorpi.

După mai bine de șase luni de restricții și posibilitatea de a lua masa în Grecia doar în regim take-away sau delivery, începând cu 3 mai, autoritățile grecești au permis redeschiderea restaurantelor și teraselor în aer liber. Mesele sunt poziționate astfel încat să respecte distanțarea socială. De asemenea, la masă este permis un maximum de șase persoane, în timp ce membrii personalului vor fi obligați să se testeze acasă pentru infecția cu coronavirus.

Industria turimului este vitală pentru Grecia, așadar, redeschiderea oficială a sezonului turistic începând cu 15 mai este o veste foarte bună pentru membrii industriei ospitalității și turiști deopotrivă.

Facebook Comments
Share via
Copy link