GHID THASSOS cu fotografii. 5 obiective pe care să nu le ratezi

  •  
  •  
  •  

Mulți îi spun Insula de Smarald, alții o apreciază pentru plajele cu aspect exotic. Thassos rămâne o destinație perfectă pentru vacanța de vară și este unul dintre cele mai populare locuri de vacanță pentru turiștii români. Traseul spre insulă este ușor de făcut și avem o distanță de doar 600 de km de la granița României cu Bulgaria, care se parcurge în maximum 10 ore. Pentru cei din zona de sud-vest cel mai ușor este de ajuns pe traseul Calafat-Vidin-Montana-Vratsa-Kulata-Serres-Kavala-Keramoti, iar pentru cei din București este mai simplu traseul Giugiu-Ruse-Plovdiv-Makaza-Keramoti. Trecerea cu feribotul din Keramoti în Limenas costă aproximativ 60 de euro pentru o mașină cu 5 locuri. Mai jos avem 5 obiective pe care nu trebuie să le ratăm în excursia noastră în Thasoos:

1. Marble Beach. Plaja de marmură este cea mai frumoasă plajă de pe insulă, în opinia mea. Faptul că în loc de nisip avem pietricele de marmură îi dă un farmec aparte acestei plaje. Dacă nu ești atent la fotografiile cu plaja de marmură o să ai impresia că ești într-o destinație exotică. Apa este turcoaz și cristal, iar plaja albă te duce cu gândul la Republica Dominicană sau la orice alte destinație din Caraibe. Plaja nu este naturală. În zonă se află o carieră de marmură, iar toate pietricele de marmură au fost aduse pe plaje unde s-a creat acest mic paradis. Este musai să o vizitezi dacă ajungi în Thassos. Plaja situată în zona de nord-est a insulei și este amenajată cu șezlonguri și umbrele. Prețul este de aproximativ 15 euro pentru 2 șezlonguri și 1 umbrelă, dar de banii aceștia vei beneficia de consumație de la bar. În zonă se poate face snorkelling pentru că sunt stânci în apropiere, iar taverna plajei servește frappe și mâncăruri tipic grecești. Atenție! Drumul este destul de anevoios pentru a ajunge la plajă. Se trece printr-o carieră de marmură, dar dacă mergeți încet nu se va întâmpla nimic.

Marble Beach
Marble Beach

2. Paradise Beach. Este a doua plajă preferată, în topul meu personal. De data aceasta avem parte de o întindere cu nisip foarte fin. Plaja este destul de lată, apa este cristal, iar intrarea în marea Egee este lină. Se află în partea de sud-est a insulei Thassos și în depărtare se poate admira o mică insulă, la care se poate ajunge dacă închiriați o barcă. La fel ca și în alte locuri din Grecia, și în Thassos se pot închiria bărci cu motor fără a deține permis, însă cu condiția să aibă o capacitatea cilindrică mică. Costă aproximativ 100 de euro pentru o zi, dar se pot închiria și pentru jumătate de zi. Astfel, poți să descoperi singur plaje și golfuri izolate sau să faci snorkelling într-o zonă unde nu este plin de turiști. Ca și alte plaje frumoase din Thassos, Paradise este destul de aglomerată în luna august, iar două sezlonguri și o umbrelă costă aproximativ 7 euro.

Paradise Beach

Continuarea aticolului o găsiți aici.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share via
Copy link