Franța și Germania au anunțat intrarea în lockdown

Foto stânga: Paris, Franța; Foto dreapta: Berlin, Germania

  •  
  •  
  •  

Creșterea accelerată a îmbolnăvirilor cu virusul SARS-Cov2 obligă autoritățile de pe întreg mapamondul să ia decizii tot mai dure la nivelul fiecărui stat, pentru protejarea populației. La nivel european, pe lângă Cehia, Franța și Germania sunt primele care au anunțat reintrarea în lockdown pe o perioadă de o lună, Franța începând de mâine, 30 octombrie, Germania începând de luni, 2 noiembrie.

Pe de-o parte, președintele Emanuel Macron a susținut o conferință de presă prin care a trasat populației mai multe direcții în următoarea lună în care Republica Franceză se va afla în lockdown. Față de primul lockdown din primăvară, vor exista unele schimbări, a arătat Macron. Creșele și școlile vor rămâne deschise „pentru că niciun copil nu trebuie privat de contactul cu sistemul școlar”. În schimb, Universitățile se vor închide, iar cursurile se vor desfășura online. Oamenii vor putea ieși din casă doar pentru a merge la muncă, pentru cumpărături de bunuri esențiale sau asistență medicală. Cafenelele, restaurantele și magazinele neesențiale se vor închide.

În ceea ce privește traficul internațional, președintele francez a precizat faptul că frontierele externe vor rămâne deschise, însă pasagerilor li se va impune testarea rapidă pe aeroport pentru virusul SARS-Cov2.

Pe de altă parte, cancelarul Germaniei, Angela Merkel a anunțat și ea un nou blocaj parțial care va începe luni, 2 noiembrie. Printre restricțiile impuse populației germane se numără: restaurantele și barurile se vor închide, cu excepția celor de tipul ”take-away”, la fel și teatrele, cinematografele, locurile de agrement precum piscinele, spa-urile sau sălile de sport. Similar cu decizia Franței, Germania va menține deschise grădinițele și școlile, iar magazinele vor rămâne deschise, cu condiția ca fiecărui client să i se aloce 10 metri pătrați în interior, pentru păstrarea distanței.

De asemenea, evenimentele de amploare vor fi anulate, iar hotelurile vor fi închise, oaspeții putând fi primiți doar în cazuri excepționale.

Facebook Comments
Share via
Copy link