FOTOGALERIE / TOPUL DESTINAȚIILOR SIGURE. Statele care au depășit pandemia de coronavirus și se pregătesc să primească turiști

Adaaran Select Huduran Fushi 4*, North Male Atoll, Maldive

  •  
  •  
  •  

Pandemia de coronavirus a afectat aproape toate statele lumii. În țări precum Statele Unite, Spania, Italia sau Marea Britanie pandemia a atins cote maxime, iar respectivele state încă se luptă cu un număr mare de infectări noi în fiecare zi. La polul opus se află state care, fie nu mai înregistrează cazuri de Covid-19, fie raportează zilnic foarte puține infectări. Aceste țări sunt considerate cele mai sigure destinații de călătorie în acest moment. După data de 15 iunie, când ar putea să fie reluate zborurile internaționale regulate din/spre România, aceste destinații ar putea fi accesibile, cu condiția ca statele respective să accepte vizitatori. În plus, Uniunea Europeană trebuie să renunțe la restricția care nu permite vizitatori din afara spațiul Schengen.

Sursă statistici Covid-19: www.worldmeters.info

Seychelles

Statul insular din Oceanul Indian a înregistrat doar 11 cazuri de coronavirus, iar din data de 6 Aprilie nu a mai fost înregistrat niciun caz! Aceste rezultate bune se datorează faptului că insula și-a închis granițele imediat după declanșarea epidemiei. Fiind o insulă, primele cazuri deja apărute au fost ținute sub control. Potrivit https://www.seychellestourismboard.travel, autoritățile din Seychelles pregătesc redeschiderea aeroportului principal și lucrează la un set de reguli pentru hoteluri și restaurante.

Plajă din Seychelles

Aruba, Bahamas, Barbados, Antigua și Barbuda, Saint Vincent și Grenadinele, Grenada

Țările insulare din Caraibe au avut, de asemenea, avantajul de a se izola de restul lumii închizând aeroporturile și liniile de feribot între insule. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate în Aruba (101), iar cele mai puține în Grenada (doar 23). Potrivit https://www.visitaruba.com/, ieri a fost anunțată recuperarea ultimului caz activ de coronavirus, iar de la 1 iunie se redeschide economia (restaurante, brutării, cafenele, saloane de masaj, etc.).  Zborurile internaționale spre aceste destinații din Caraibe ar putea fi reluate cu 1 iulie 2020.

Peisaj tipic din Caraibe

Martinique, Guadeloupe

Cele 2 departamente de peste mări ale Franței au avut în total 197 de cazuri (Martinique), respectiv 161 (Guadeloupe).  În ultimele zile nu au fost îmbolnăviri, iar zborurile către cele 2 destinații ar putea fi reluate în iunie. Cifre bune asemănătoare au înregistrat și Insulele Bermude (140 de cazuri) și Insulele Cayman (tot 140 de cazuri), teritorii ale Regatului Unit, dar zborurile spre aceste destinații ar putea fi reluate mai târziu din cauza situației din regat. Potrivit https://bermudaairport.com/coronavirus/, zborurile spre/dinspre Bermuda au fost suspendate până la o dată ce va fi anunțată ulterior. În Saint Marten, insulă împărțită de Țările de Jos și Franța, autoritățile au anunțat că granițele interne ale insulei vor fi deschise la 2 iunie 2020. Zborurile internaționale ar putea fi reluate la data de 3 iulie 2020.

Plajă cu nisip alb din Caraibe

Vietnam

Vietnam a fost printre primele țări afectate de pandemia de coronavirus. Autoritățile au luat măsuri, iar în prezent mai sunt doar 49 de cazuri active. Din 23 aprilie, Vietnam a redeschis atracțiile turistice, dar cu măsuri sporite de siguranță și igienă. Momentan, zborurile regulate spre/dinspre Vietnam sunt suspendate.

Ha Long Bay, Vietnam

Mauritius

Statul insular din Oceanul indian a avut în total 334 de cazuri, iar în prezent mai are doar 2 cazuri active. Starea de asediu instaurată în Mauritius va expira la data de 1 iunie, iar zborurile internaționale ar putea fi reluate, în special legăturile aeriene cu Franța.

Vegetație specifică insulei Mauritius

Iordania

Țara din Orientul Mijlociu a înregistrat ieri 8 cazuri noi, iar în acest moment mai are doar 222 de cazuri active. Zborurile internaționale spre/dinspre Iordania sunt suspendate până la data de 2 iunie 2020.

Mănăstirea, atracție turistică a sitului arheologic Petra, Iordania.

Capul Verde

Arhipeleagul din Oceanul Atlantic a avut în total 390 de cazuri confirmate de coronavirus, dintre care doar 231 mai sunt active. Granițele țării au fost închise la 19 martie 2020 până la o notificare ulterioară.

Capul Verde

Malta

Țara insulară din Marea Mediterană are doar 108 cazuri active de coronavirus, iar ieri au fost înregistrate doar 4 cazuri noi. Potrivit https://www.visitmalta.com/, zborurile internaționale sunt suspendate până la data de 15 iunie.

Valetta, capitala Maltei

Cipru

Statul insular din Marea Mediterană a înregistrat ieri doar 2 cazuri noi, având un total 140 de cazuri active în prezent. Așa cum travelmedia.ro a relatat aici, Cipru pregătește relansarea sezonului, dar România se află pe lista țărilor ai căror cetățeni trebuie să prezinte un test negativ de Covid-19 la intrarea în Cipru.

Cipru

Maldive

Ahripeleagul din Oceanul Indian, celebru pentru plajele cu nisip alb și căsuțele amplasate deasupra apei, a înregistrat de la debutul pandemiei 1513 cazuri, iar ieri au fost înregistrate 56 de cazuri noi. Potrivit https://visitmaldives.com/, Maldive a intaurat stare de urgență începând cu data de 12 martie 2020.

Plajele din Maldive inspiră romantism

Bulgaria

Țara vecină poate fi un exemplu pentru România privind gestionarea crizei Covid-19. Ieri, Bulgaria a înregistrat 17 cazuri noi, și mai are doar 1378 de cazuri active. Bulgaria a anunțat că va permite accesul turiștilor străini începând cu 1 iunie, ca urmare a unui protocol semnat cu Grecia și Serbia. La acest protocol ar putea adera și țara noastră începând cu 15 iunie 2020. Mai mult, pentru a încuraja turismul, autoritățile din Bulgaria au anunțat că plafonează prețurile șezlongurilor și umbrelelor pe litoralul Mării Negre, în anumite stațiuni urmând să fie chiar și gratuite, după cum am scris aici.

Plaja din Nisipurile de Aur, Bulgaria

Grecia

Una dintre destințiile preferete de vacanță ale românilor a știut să gestioneze criza coronavirus, forțați, probabil, și de faptul că sectorul turismului reprezintă peste 20 la sută din Produsul Intern Brut al țării. Grecia a redeschis tavernele, se circulă din nou spre/dinspre insule, iar de la 1 iulie se reiau zborurile internaționale, inclusiv spre România. Începând cu 15 iunie, grecii ne așteaptă în vacanță dacă mergem pe cale terestră. În prezent, Grecia mai are 1357 de cazuri active, dintre care 3 au fost confirmate ieri.

Plaja Paleokastritsa din Corfu, Grecia

Thailanda

Ultima țară în topul nostru este Thailanda. Statul asiatic a avut printre primele cazuri confirmate de coronavirus, după izbucnirea epidemiei în China. Acum mai sunt doar 74 de cazuri active. La data de 23 mai, Thailanda a decis să prelungească starea de urgență până la 30 iunie. De asemenea, zborurile internaționale regulate sunt suspendate până la aceeași data.

Krabi, Thailanda.
Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share via
Copy link