FOTO Tot ce trebuie să știi despre insula Gran Canaria

  •  
  •  
  •  

Gran Canaria, o destinație încă neexplorată de turiștii români, este un adevărat magnet pentru sute de mii de turiști din toate colțurile lumii. Bucata de pământ ce face parte din Arhipeleagul Insulelor Canare întâmpină turiștii cu o plajă unică în lume, plină de dune de nisip, dar și cu peisaje montane de o frumusețe rară. Bucătăria Insulelor Canare e cel mai bine reprezentată aici, iar căldura și ospitalitatea canarienilor pot satisface chiar și cei mai pretențioși turiști.

Cum ajungi în Gran Canaria

Insula Gran Canaria este teritoriu spaniol, astfel aici se poate călători doar cu buletinul. Este a treia insulă ca mărime din Canare, după Tenerife și Fuerteventura, capitala Las Palmas fiind și centrul administrativ al comunității autonome Insulele Canare. Din păcate, din România nu există încă zboruri directe spre Gran Canaria, așa că avem nevoie de o escală pentru a ajunse în Gran Canaria. De cele mai multe ori, escala o facem în Spania, de unde sunt zboruri spre Gran Canaria mai des decât trenurile între Craiova și București. Dar și din alte țări precum Portugalia sau Italia sunt foarte multe zboruri la prețuri accesibile. Primăvara sau toamna, un bilet cu escală ar trebui să coste aproximativ 200 de euro de persoană.

Cum e vremea în Gran Canaria

Vremea este  bună pentru vacanțe în Gran Canaria tot timpul anului. Temperatura în Insulele Canare se învârte în jurul valorii de 23 de grade tot timpul anului. Poate că nu pare mult, dar dacă adăugăm umiditatea, cele 23 de grade se simt altfel. Iar iarna nu scade temperatura mai mult de 14-15 grade. Cu toate acestea, nu poți să faci baie în ocean tot timpul anului. În primul rând pentru că apa oceanului este în general mai rece decât Marea Mediterană cu care sunt obișnuiți turiștii români, iar iarna mai scade cu câteva grade temperatura apei. În general, din aprilie până în noiembrie, chiar și decembrie se poate face baie în ocean, pentru că apa are peste 19-20 grade Celsius.

Ce poți să vizitezi în Gran Canaria

Lista este lungă. În primul rând nu trebuie să ratezi Dunele Maspalomas. Este un mic deșert ce se întinde pe coasta de sud-vest a insulei Gran Canaria. Aici te vei simți mai degrabă ca în Maroc sau Tunisia, nicidecum ca în Spania. Parcul natural se întinde până la malul Oceanului Atlantic, unde vei descoperi și o plajă de…nudiști. Da, nudiști. Nemți, englezi fără inhibiții fac plaja pe și lângă dunele de nisip. Însă nu toată plaja Maspalomas este plină de oameni dezbrăcați. Între stațiunile Maspalomas și Playa del Ingles este o plajă amenajată cu șezlonguri unde sunt oameni de toate vârstele. În costume de baie. Ca o remarcă interesantă, o parte din scenele filmului Allied (2016), cu Brad Pitt, care se petreceau în Maroc, au fost filmate în Gran Canaria.

Dunele din Maspalomas

Insula este cunoscută pentru plajele sale superbe. Amadores și Amfi del Mar sunt doua dintre ele. Deși sunt amenajate artificial, merită petrecută cel puțin o zi la fiecare dintre cele două plaje. Pentru iubitorii de plaje sălbatice, o alegere bună poate să fie Patalavaca, plajă situată tot în sudul insulei, aproape de Amfi del Mar. Probabil că cea mai cunoscută plajă este Playa de las Canteras. Se află în capitala insulei, Las Palmas de Gran Canaria, însă trebuie să aveți în vedere că aici bate vântul destul de puternic, tot timpul anului.

Playa Amfi del Mar
Plaja Amadores

Continuarea articolului o găsiți aici.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share via
Copy link