FOTO Lista galbenă actualizată. Persoanele vaccinate sunt exceptate de la regula carantinei la retur

Sursă foto: www.aeroportcraiova.ro

  •  
  •  
  •  

Noua LISTĂ GALBENĂ, publicată de Institutul Național pentru Sănătate Publică a intrat în vigoare astăzi, 19 Ianuarie 2021, ora 00:00. Persoanele care sosesc din aceste țări/ zone cu grad de risc epidemiologic ridicat, vor fi izolate obligatoriu la domiciliu timp de 14 zile. Sunt exceptate de la regula carantinei persoanele care pot dovedi că s-au vaccinat.

Conform Hotărârii CNSU nr.4/18.01.2021, sunt exceptate de la măsura carantinei aplicabilă persoanelor care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat sau persoanelor contact direct ale unei persoane confirmate, acele persoane care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2 inclusiv cea de a 2-a doză și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la administrarea celei de a 2-a doze până la data contactului direct sau până la data intrării în România.

Totodată, călătorii care vin din Marea Britanie nu mai sunt obligați să prezinte la intrarea pe teritoriul național a unui test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, însă intră în carantină, conform listei galbene din atașament. Totuși, dacă sunt vaccinați, sunt exceptați de la carantina de 14 zile.

Sursa: https://www.cnscbt.ro/
Facebook Comments
Share via
Copy link