Croația și Muntenegru deschid parțial granițele, însă nu și pentru turiștii români

Dubrovnik, Croatia

  •  
  •  
  •  

Românii care doreau să ajungă vara aceasta pe coasta Mării Adriatice mai au de așteptat. Reprezentanții celor două țări- Croația și Muntenegru- au decis să primească, pentru început, cetățenii statelor cu risc scăzut de Covid-19.

Cu o rată foarte scăzută de îmbolnăviri și decese pe parcursul pandemiei, Croația alege cu grijă țările pentru care decidă să deschidă momentan granițele, alese conform aceluiași principiu- cât mai puține cazuri de infectare cu coronavirus. Astfel, conform publicației locale, novilist.hr, Croația a anunțat deschiderea granițelor pentru următoarele 10 țări europene: Cehia, Ungaria, Letonia, Estonia, Lituania, Slovenia, Polonia, Slovacia și Germania.

Muntenegru, de asemenea o țară care se mândrește cu foarte puține cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus și primul stat european liber de Covid-19, decide să deschidă granițele pentru 19 state, care să întrunească regula de 25 de cazuri active raportate la mia de locuitori, potrivit pobjeda.me. România este prima sub linie, cu 28 de cazuri active la mia de locuitori, așadar, deși sunt foarte aproape, românii trebuie să mai aștepte pentru o călătorie în Muntenegru.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share via
Copy link