Circuite private în țară, alaturi de familie sau prieteni, tot mai accesate de români

Tur privat în Maramureș

  •  
  •  
  •  

Pe fondul pandemiei extinse și din nevoia de a respecta distanțarea socială și de a minimiza cat mai mult contactele, românii sunt tot mai atrași de circuitele personalizate cu ghid, în mașini tip minivan, care limitează grupul la maximum 8 persoane, așadar, pot călători doar alături de familie sau prieteni.

Dacă până acum, tururile private cu ghid, pe un traseu prestabilit, reprezentau un serviciu dedicat exclusiv grupurilor de străini, anul acesta, românii s-au orientat și ei către acest tip de experiență, apreciind în mod deosebit confortul unei vacanțe deja organizate și ghidate de către persoane cu experiență.

Silviu Beldeanu, managerul agenției de turism Beldi Tours, cu 10 ani experiență în organizarea de circuite în România, ne transmite: ”ne-am lovit de reticența oamenilor în a împărți spațiul din autocar cu persoane necunoscute și am orientat tururile private dedicate turiștilor străini către turiștii români care doresc să meargă însoțiți de familie sau prieteni. Trendul pentru acest tip de cerere este în creștere și feedback-ul pozitiv”. Pe lângă faptul că turiștii pot solicita un anumit tip de circuit pe care agenția l-a pus la punct, reprezentanții acesteia sunt deschiși în a-l adapta, fără costuri suplimentare, la preferințele celor dintâi: în perioada pe care o solicită, în funcție de disponibilitatea unităților de cazare și a mașinii, pot schimba anumite obiective de pe traseu sau prelungi șederea în locurile pe care aceștia le doresc.

”Turiștii primesc mult mai multe informații de la ghid și exact pe domeniul lor de interes, se păstrează distanțarea la toate obiectivele, nefiind așa înghesuiala ca șase persoane să asculte un ghid. Atmosfera este mai intimă în minivan, pot asculta ce muzică doresc, iar discuțiile în 6-8 persoane sunt mai antrenante”, spune Silviu Beldeanu.

Făcând o comparație cu circuitele cu autocar, acesta subliniază avantajele unui tur privat, în grupuri mici: ”din experiența avută cu grupurile mari, plecările se fac cu 15 minute întârziere, o pauză la benzinărie durează 50 de minute, o masă la restaurant 2 ore, iar deplasarea cu autocarul este mai lentă. Astfel, în circuitele private, se câștigă foarte mult timp pentru relaxare, vizite suplimentare, drumeții și zeci de poze fără alți oameni în cadru. Meșteșugarii pot fi mai bine vazuți și mai apreciați când au un grup privat în față, iar turiștii se pot îmbraca în straie populare, pot lucra diverse obiecte și cu siguranță nu pleacă fără să fie tratați cu o palincă sau alte bunătăți locale”.

Adaptabilitatea organizatorilor de pachete de vacanță la pandemia mondială și restricțiile aferente acestei stări, deopotrivă cu adaptabilitatea turiștilor la noile condiții, aduc schimbări importante în industria turismului, schimbări menite să garanteze vacanțe în siguranță, fără să fie însă afectată relaxarea și distracția.

Facebook Comments
Share via
Copy link