Cipru primește turiști români doar cu test negativ de Covid-19

  •  
  •  
  •  

Republica Cipru a anunțat că din 9 iunie se reiau zborurile din 19 țări, iar hotelurile se redeschid începând cu 1 iunie. Românii care călătoresc în Cipru vor fi nevoiți să prezinte un test negativ de Covid-19, efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare.

Potrivit Ambasadei României în Cipru, care citează Capital.Gr, echipa epidemiologică a Republicii Cipru a identificat două grupuri formate din 19 țări în total și două etape de restabilire a conexiunilor aeriene cu aceste țări: 9-19 iunie și din 20 iunie încolo.

Prima categorie (A) cuprinde Grecia, Malta, Bulgaria, Norvegia, Austria, Finlanda, Slovenia, Ungaria, Israel, Danemarca, Germania, Slovacia, Lituania, iar a doua categorie (B) cuprinde România, Elveția, Polonia, Croația, Estonia și Republica Cehă.

În prima etapă, (9-19 iunie), pasagerii din ambele categorii de țări vor trebui să prezinte un certificat de testare eliberat de un laborator acreditat, cu un rezultat negativ pentru coronavirus. Testul ar trebui efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de plecare. În a 2-a etapă, adică după 19 iunie, nu mai este necesar certificatul pentru țările din categoria A. Românii, fiind în categoria B, vor trebui să prezinte în continuare certificatul care atestă că nu au Covid-19, până la noi dispoziții.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share via
Copy link