Cehia își închide granițele pentru turiștii străini

  •  
  •  
  •  

Cehia pare să fie prima țară din Europa care intră în lockdown total pentru a doua oară. Ca urmare a numărului mare de infectări din ultimele zile (peste 1000 de cazuri la 100000 de locuitori), Guvernul de la Praga a decis decretarea stării de urgență. În capitala Praga, în luna iulie, sute de oameni sărbătoreau pe podul Carol, la o masă lungă de 500 de metri, sfârșitul epidemiei Covid-19.

Decretarea stării de urgență implică închiderea granițelor pentru turiștii străini. Singurii străini care mai au acces în Cehia sunt cei care călătoresc în interes de afaceri sau lucrătorii esențiali.

Pe lângă măsura închiderii granițelor, în Cehia este obligatotie purtarea măștii atât în interior cât și în exterior, au fost închise restaurantele și barurile, iar în acest moment sunt deschise doar magazinele esențiale și farmaciile. În plus, sunt interzise călătoriile interurbane neesențiale. Măsurile sunt valabile până la 3 noiembrie, dar ar putea fi extinse. Tranzitul țării este în continuare permis.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share via
Copy link