Când se reiau zborurile regulate din/spre România

  •  
  •  
  •  

Singura companie aeriană care operează săptămânal câteva zboruri regulate din și spre România este Wizz Air. Celelalte companii aeriene au suspendat toate zborurile până la începutul lunii iunie 2020, sau chiar iulie 2020.

Guvernul României a decis ca începând cu 15 mai 2020 să mențină hotărârea de suspendare a zborurile către zonele roșii și galbene, pentru încă 14 zile. Astfel, toate companiile care puseseră în vânzare bilete de avion pentru jumătatea lunii mai, au anulat zborurile.

Singura companie aeriană care operează săptămânal de pe Aeroportul Otopeni este Wizz Air. Cu o frecvență de 2 zboruri pe săptămână, Wizz Air zboară spre/dinspre Suedia (Stockholm Skvasta și Malmo), Danemarca (Billund), Norvegia (Oslo Torp), Portugalia (Lisabona). Mai mult Wizz Air operează de 2 ori pe săptămână Iași-Billund, Cluj-Malmo și Târgu Mureș – Budapesta. Wizz Air a pus în vânzare bilete pentru curse spre/dinspre Germania, Spania și Italia începând cu 29 mai, spre/dinspre Belgia, începând cu 15 iunie 2020, spre/dinspre Franța cu 11 iunie 2020 și spre/dinspre Marea Britanie cu 1 iunie 2020.

Companie aeriana Blue Air efectuează săptămânal zboruri spre/dinspre Dublin, fiind vorba de curse speciale, organizate la cerere. Blue Air a anunțat că va relua zborurile regulate abia la 1 iulie 2020.

La fel și companie irlandeză Ryan Air, a anunțat că de la 1 iulie 2020 va relua zborurile spre/dinspre Otopeni.

Lufhansa va relua zborurile spre Frankfurt începând cu 1 iunie 2020, iar Air France zborurile pe ruta Paris Charles de Gaulle – București Otopeni începând cu 3 iunie 2020.

Tarom a reluat doar zborurile interne, urmând să revină cu o decizie privind reluarea zborurilor internaționale.

Însă cursele palnificate deja de companiile aeriene vor decola doar dacă Guvernul va decide să nu mențină decizia de suspendare a zborurilor, valabilă, deocamdată, până la data de 29 mai 2020.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share via
Copy link