Călătoriile în Grecia, permise începând cu sărbătorile pascale, în baza vaccinului, dovezii vindecării de Covid-19 sau a unui test negativ tip PCR

Insula Diaporos

  •  
  •  
  •  

Ministrul grec al turismului, Harry Theocharis, se află de ieri într-o vizită oficială în România „în contextul deschiderii turismului grecesc în 2021”. Condițiile impuse turiștilor de către statul grec la graniță sunt fie dovada vaccinării, fie un test tip RT-PCR negativ pentru îmbolnăvirea cu Covid-19, fie dovada vindecării de coronavirus, respectiv testul de anticorpi. Tot ministrul a precizat și faptul că „Grecia va fi deschisă turismului din 14 mai, dar pentru turiştii din UE şi România se va deschide din aprilie, înaintea sărbătorilor de Paşte, ştiind că ţara noastră este o destinaţie foarte populară pentru petrecerea sărbătorilor pascale”, conform Agerpres.

Pe lângă necesitatea prezentării unuia dintre cele trei documente la intrarea pe teritoriul grecesc, există posibilitatea ca turiștii să fie testaţi aleatoriu la graniţă cu teste rapide, iar cei cu rezultat pozitiv vor sta în carantină într-un hotel din Grecia, costurile de cazare fiind acoperite de autoritățile grecești.

Grecia este una dintre marile susținătoare a emiterii certificatelor verzi de sănătate la nivelul Uniunii Europene, aducând această propunere Comisiei Europene încă din luna ianuarie. „Ne dorim ca UE să facă proceduri foarte rapide pentru a dezvolta şi a emite certificatul verde de sănătate, dar până atunci, purtăm discuţii tehnice cu ministrul român al Turismului, să acceptăm certificatele emise de statul român, care să fie şi în limba engleză”, a declarat Harry Theocharis.

Theocharis consideră că „turiştii români sunt foarte, foarte importanţi pentru noi. Nu neapărat din perspectivă economică, ci şi pentru că între cele două ţări există legături strânse, istorice şi vrem să avem graniţele deschise pentru a menţine legăturile între cele două ţări”.

Astfel, noua campanie de promovare a turismului grecesc se desfășoară sub deviza „All You want is Greece” („Tot ce vrei este Grecia”).

Facebook Comments
Share via
Copy link