Bulgaria, Italia, Austria și Ungaria, pe lista cu zona galbenă. Izolare la domiciliu la întoarcerea în România

Foto: aeroportcraiova.ro

  •  
  •  
  •  

Autoritățile au updatat aseară lista cu zona galbenă, pentru care este necesară izolarea la domiciliu la întoarcerea în România. Noutățile sunt Bulgaria, Italia, Austria și Ungaria, țări care au depășit media de infectări considerată prag de către țara noastră. Toți cei care vin din aceste patru țări, începând cu 3 noiembrie, ora 00:00, vor intra în autoizolare la domiciliu timp de 14 zile.

Potrivit legii, după 8 zile de autoizolare, persoanele respective pot efectua un test Covid-19, iar dacă testul iese negativ, pot ieși din izolare. De asemenea, persoanele care vin din țări de pe lista cu zona galbenă și stau mai puțin de 3 zile pe teritoriul țării noastre, sunt exceptate de la autoizolare dacă prezintă un test PCR negativ de Covid-19 nu mai vechi de 96 de ore.

În continuare, tranzitul acestor patru țări este permis fără măsuri speciale. În plus, zborurile directe între România și Austria și Italia nu se suspendă, conform hotărârii Guvernului. Singurele anulări de zboruri pot avea loc doar în urma deciziei companiilor aeriene care nu au cerere pentru biletele de avion spre aceste destinații.

Lista completă cu țările din zona galbenă poate fi consultată mai jos:

Facebook Comments
Share via
Copy link