Bulgaria introduce obligativitatea prezentării certificatului digital european de la 1 septembrie

  •  
  •  
  •  

Ministerul Afacerilor Externe a actualizat pe site-ul oficial, condițiile de călătorie pe teritoriul Bulgariei, începând cu data de 1 septembrie 2021. Astfel, cetățenii români care sosesc din statele aflate în zona verde (inclusiv România) sau portocalie pot intra pe teritoriul Bulgariei sub condiția prezentării, pe lângă documentele de călătorie, a unuia dintre următoarele documente privind COVID-19:

  1. Un certificat digital UE valid care atestă vaccinarea sau un document similar – un document care atestă finalizarea schemei de vaccinare împotriva COVID-19 cu ambele doze sau cu doza unică în cazul vaccinului Johnson & Johnson și pentru care să fi trecut 14 zile de la rapel;
  2. Un certificat digital UE valid care atestă vindecarea (pentru persoanele care au fost infectate cu virusul SARS-CoV-2) sau un document similar – un document care atestă că persoana s-a vindecat de COVID-19 și care este valabil pentru o perioadă de la 11 la 180 de zile de la data testului efectuat (test NAAT sau test PCR/rapid antigen);
  3. Un certificat digital UE valid care atestă testarea sau un document similar – un document care atestă un rezultat negativ al unui test PCR, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii sau al unui test rapid antigen pentru COVID-19, efectuat cu maximum 48 de ore anterior sosirii.

Sunt exceptați de la regulile de mai sus copiii cu vârsta sub 12 ani, precum și persoanele aflate în tranzit pe teritoriul Republicii Bulgare.

Facebook Comments
Share via
Copy link