Bulgaria a deschis granițele pentru majoritatea turiștilor europeni

Plaja din Nisipurile de Aur, Bulgaria

  •  
  •  
  •  

Începând de astăzi, 1 iunie, Bulgaria a deschis granițele pentru cetățenii din majoritatea țărilor europene. Statul vecin a renunțat și la măsura de carantinare a celor care le trec pragul. Pe lista țărilor ai căror cetățeni pot călători în Bulgaria se numără și România, dar granițele țării noastre sunt închise în scopuri turistice până la 15 iunie. Românii se află pe locul I în topul turiștilor străini care vizitează Bulgaria.

Potrivit pnewseu.cgtn.com care citează Reuters, autoritățile din Bulgaria au publicat ordinul cu privire la deschiderea granițelor. Pe lista Guvernului de la Sofia se numără cetățenii din toate țările Uniunii Europene, cetățenii din țările aflate în spațiul Schengen, dar și cetățenii din Serbia și Macedonia de Nord. În carantină vor intra doar cei care provin din afara Uniunii Europene dar și cei care vin din Suedia, Spania, Marea Britanie, Irlanda, Belgia, Portugalia, Italia și Malta.

România se află pe lista statelor ai căror cetățeni nu vor intra în carantină dacă merg în vacanță în Bulgaria, începând cu 1 iunie. Doar că, până la 15 iunie, cetățenii care vin din Bulgaria sunt obligați să intre în carantină la domiciliu în România pentru 14 zile. Această obligație ar putea fi eliminată la 15 iunie, când se încheie starea de alertă. Potrivit worldmeters.info, în Bulgaria au fost înregistrate de la izbucnirea pandemiei doar 2519 cazuri de Codi-19, dintre care 1289 mai sunt active.

Facebook Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Share via
Copy link