Austria, Danemarca și Emiratele Arabe Unite au fost scoase de pe lista cu zona galbenă. Fără izolare la întoarcerea în România

Foto: aeroportcraiova.ro

  •  
  •  
  •  

Autoritățile au actualizat aseara lista cu zonele de risc pentru care se impune autoizolare la domiciliu sau carantinare la întoarcerea în România. Austria, Danemarca, Ungaria, Emiratele Arabe Unite, Georgia și Qatar au fost scoase ca urmare a creșterii numărului de cazuri de Covid-19 din țara noastră.

Astfel, persoanele care vin din aceste state nu vor mai sta în autoizolare la domiciliu sau în carantină la întoarcerea în România. Veste este una bună pentru cei care își planificaseră vacanțe în destinații precum emiratul Dubai sau stațiunile de schi din Austria.

Cu toate acestea, toți cei care vor să călătorească în Austria sau Emiratele Arabe Unite trebuie să prezinte un test PCR negativ de Covid-19 la îmbarcarea în avion sau la granița terestră. Pentru Dubai, testul trebuie să fie nu mai vechi de 96 de ore, respectiv 72 de ore pentru Austria. În Ungaria nu se poate intra în scop turistic, ci doar pentru anumite activități exceptate și este nevoie de două teste Covid-19, nu unul. Și în Danemarca se poate călători doar în anumite scopuri, și nu turistic.

Noua listă va intra în vigoare în data de 15 octombrie 2020, la ora 00:00. Lista completă poate fi studiată mai jos:

Facebook Comments
Share via
Copy link