Asiguratorii pun la punct asigurări de călătorie care să includă și riscurile aferente pandemiilor

  •  
  •  
  •  

Situația pe plan mondial, datorată pandemiei cu SARS-Cov2, a dat peste cap planurile de călătorie a mii de români care își rezervaseră vacanțe pe tot parcursul anului. Multe dintre vacanțele deja achiziționate includeau asigurări de călătorie valabile în afara granițelor, cu acoperire fie doar pentru asistență medicală, fie împreună cu storno, care să acopere costurile vacanței în situația anulării/ întreruperii vacanței din cauza unor evenimente imprevizibile (spre exemplu, îmbolnăvire gravă bruscă), însă niciuna nu acoperea costurile generate de o pandemie mondială. Reprezentanții companiilor de asigurări fac schimbări în acest sens și lansează produse care să acopere și riscurile generate de pandemii.

Florin Ganea-Enceanu este director zonal la compania de asigurări City Insurance și ne vorbește despre noul produs lansat de City Insurance: Asigurarea Complexă pentru călătorii în străinătate. ”Trebuie să depășim această teamă de Coronavirus, să căutam normalitatea și bucuria de a călători cu familia sau prietenii, în special că acum, spre deosebire de etapa inițială de la începutul pandemiei, avem instrumentele necesare la care să apelăm în cazul îmbolnăvirii cu Covid-19. Asigurarea complexă pentru călătorii de la City Insurance este creată să acopere o gamă extinsă de riscuri și evenimente care ar putea apărea în timpul unei călătorii, inclusiv cele generate de pandemie. Familia mea a beneficiat de două ori de despăgubiri când am fost în vacanță și am fost foarte mulțumit. De ficare dată când am apelat la call centre, aceștia au fost foarte promți, au trimis într-un timp foarte scurt doi doctori pentru consultații. În perioada pandemiei cu Covid, am avut câteva dosare de daună deschise și finalizate cu succes. Așadar, chiar dacă pandemia a transformat modul nostru în care călătorim (fie că vorbim de călătoriile profesionale sau cele în scop turistic), plecarea în călătorie în timpul pandemiei nu este imposibilă”, ne transmite acesta.

Pe de-o parte, Asigurarea Complexă pentru călătorii în străinătate de la City Insurance a introdus, printre elementele de noutate, și Acoperirea pentru Asistență medicală de urgență din pandemii, acoperire valabilă și aplicabilă, indiferent de scopul călătoriei și de vârsta Asiguratului. Pe lângă cheltuielile medicale de urgență, (inclusiv spitalizare și transport medical) și de repatriere, include și cheltuieli în legătură cu alte servicii de asistență, precum: deplasarea unui membru al familiei Asiguratului (dacă spitalizarea este pe o perioadă mai mare de 7 zile) sau costurile în legătură cu cazarea pe perioada izolării, dacă izolarea este impusă de autorități sau ca urmare a efectuării unui tratament în legătură cu riscul pandemic.

Pe de altă parte, polița nu acoperă: evenimente rezultate ca urmare a infectării deliberate sau infectării pe bază de voluntariat, cheltuielile privind aplicarea măsurii de carantină impusă de autorități (cazare, alimentație, îmbrăcăminte etc.), fără legătură cu o situație de urgență ca urmare a unei îmbolnăviri generate de pandemie (de exemplu: carantinarea impusă persoanelor care nu prezintă simptome, dar care se întorc din zonele cu transmitere comunitară virusului pandemic).

Pentru cei care încheie polițe de asigurare având scopul călătoriei turism, City Insurance a introdus și Acoperirea Storno pentru evenimente cauzate de pandemii. Aceasta este aplicabilă indiferent de vârstă și acoperă anularea călătoriei ca urmare a evenimentelor generate de pandemii declarate oficial de către Organizația Mondială a Sănătății. Printre evenimente acoperite, se numără: decesul/ imobilizarea Asiguratului ori a unui membru al familiei pentru spitalizare/ tratament ambulatoriu sau la domiciliu/ izolare impusă prin ordin al guvernului sau al autorităților.

Facebook Comments
Share via
Copy link